Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τοποθέτηση του συλλόγου μετά από γενική συνέλευση για την λειτουργία σε απογευματινό ωράριο του ΠΕΔΥ Κέρκυρας



 
Προς: 6 Υγειονομική Περιφέρεια                                                  Κέρκυρα 25/10/2016

Κοινοποίηση: Διοικητή ΓΝΚέρκυρας
                       Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
        


Θέμα: "Λειτουργία σε απογευματινό ωράριο του ΠΕΔΥ Κέρκυρας"



Ο σύλλογος Γενικών Ιατρών Κέρκυρας θεωρεί ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα η έλλειψη δημόσιων δομών ΠΦΥ στην πόλη της Κέρκυρας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και μετά το πέρας του πρωινού ωραρίου.
Ο σύλλογος Γενικών Ιατρών Κέρκυρας στηρίζει την λειτουργία ενός Κέντρου Υγείας αστικού τύπου μέσα στην πόλη της Κέρκυρας. Η λειτουργία της μονάδας αυτής και σε απογευματινό ωράριο θα προάγει την παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ για τους κατοίκους της πόλης της Κέρκυρας και αναμένεται να  οδηγήσει σε αποσυμφόρηση τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας από περιστατικά που δύνανται να αντιμετωπισθούν πρωτοβάθμια, δηλαδή εξωνοσοκομειακά.  Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη αποδυνάμωση υφιστάμενων δομών ΠΦΥ στην περιφέρεια της Κέρκυρας που προσφέρουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της.
 Σε κινήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατεύθυνση θα μας βρείτε σύμφωνους και αρωγούς, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της Κέρκυρας.

                                                                                          Με εκτίμηση

                                                                  το ΔΣ του συλλόγου Γενικών Ιατρών Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου