Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

-Υπόψιν Προέδρου και όλων των μελών του νέου Δ.Σ.

 

 



ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ /  

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

 

Σε συνέχεια του εγγράφου μας της 1ης Ιουλίου 2022, για το οποίο καμία απάντηση ή ενημέρωση δεν λάβαμε για τις ενέργειες σας, επανερχόμαστε στο ζήτημα της σωστής αναφοράς του ονόματος της ειδικότητας μας στα έγγραφα και στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

 

Όπως γνωρίζετε εδώ και τρία έτη, η ονομασία της ειδικότητας της γενικής ιατρικής με βάση το ΦΕΚ 3065/19-7-2019 έχει μετατραπεί σε Γενική/Οικογενειακή ιατρική. Πάραυτα τόσο στην ιστοσελίδα του συλλόγου, όσο και στα επίσημα έγγραφα προς τους ιατρούς μέλη αλλά και προς ασθενείς, ο Ι.Σ. Κέρκυρας συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον παλαιό τίτλο για τους περισσότερους συναδέλφους.

Πέραν αυτό διαπιστώνουμε ότι για 5 μόνο συναδέλφους αναγράφεται ο τίτλος οικογενειακός ιατρός (χωρίς τον πλήρη τίτλο της ειδικότητας).

Αγνοούμε πραγματικά τους λόγους αυτής της άνισης μεταχείρισης των μελών της ένωσης μας και του Ιατρικού συλλόγου και σας καλούμε ως εκ τούτου, σύμφωνα και με τις ισχύουσες διατάξεις, όπως ο Ιατρικός σύλλογος Κέρκυρας, συμμορφωθεί με την ισχύουσα νομοθεσία ώστε να αναφέρονται σε όλα τα επίσημα έγγραφα του συλλόγου, στις ταυτότητες του συλλόγου, αλλά και στην ιστοσελίδα (στην αναζήτηση     ιατρών και όπου αλλού), όλοι οι ιατροί γενικής/οικογενειακής ιατρικής με την ισχύουσα πλήρη νόμιμη ονομασία και την  αντίστοιχη μετάφραση στα αγγλικά (General Practitioner/Family Doctor) και όχι ως γενικοί ιατροί (όπως είναι η παλαιά ονομασία).

 

Σας ευχαριστούμε

Για το ΔΣ της ένωσης Γενικών Οικογενειακών ιατρών Κέρκυρας

Ο πρόεδρος

Φοίβος Κακαβίτσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου