Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Διαμαρτυρία προς ιστοσελίδα 11888.gr, σχετικα με την αναφορα του τιτλου της ειδικοτητας της γενικης / οικογενειακης ιατρικης από ιατρούς που δεν κατεχουν το σχετικό τίτλο ειδικότητας

 

 

Προς                                                                                        Κέρκυρα         27-10-2023

 ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΧΟ.GR

 

 

ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ /  

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ

 

 

Όπως γνωρίζετε εδώ και τρία έτη, η ονομασία της ειδικότητας της γενικής ιατρικής με βάση το ΦΕΚ 3065/19-7-2019 έχει μετατραπεί σε Γενική/Οικογενειακή ιατρική. Πάραυτα στην ιστοσελίδα σας vrisko.gr, τόσο στις σχετικές καταχωρίσεις, όσο και στα κλειδιά αναζήτησης της ιστοσελίδας, συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε για τους γενικούς/οικογενειακούς ιατρούς της περιοχής μας, τον παλαιό τίτλο γενικοί ιατρικοί. (https://www.xo.gr/search/?what=%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF+%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF&where=%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1+%28%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%29&locId=F3)

 

Κυρίως όμως δε,  όσον αφορά τις καταχωρήσεις στη σελίδας σας με τίτλο “ιατροί Γενικής ιατρικής” της περιοχής μας (Κέρκυρα), παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις στην ιστοσελίδα σας όσον αφορά την Κέρκυρα, το φαινόμενο, ιατροί χωρίς τίτλο ειδικότητας ή με την ιδιότητα της γενικής ιατρικής (χωρίς να έχουν δηλαδή ειδικότητα) ή με άλλες ιατρικές ειδικότητες, να αναφέρονται στην ιστοσελίδα σας, συλλήβδην ως γενικοί ιατροί ή οικογενειακοί ιατροί. Το γεγονός αυτό πέραν της προφανούς αντιποίησης ειδικότητας από πλευράς σας, οδηγεί τους πολίτες που εμπιστεύονται την ιστοσελίδας σας σε λάθος κρίσεις, όσον αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από ιατρούς που δηλώνουν, αλλά κατέχουν το σχετικό τίτλο της ειδικότητας της γενικής/οικογενειακής ιατρικής.

 

Σας καλούμε ως εκ τούτου, σύμφωνα και με τις ισχύουσες διατάξεις, να τροποποιήσετε τις εγγραφές σας σε σχέση με τα μέλη της ένωσης μας και όπως συμμορφωθείτε με την ισχύουσα νομοθεσία ώστε να αναφέρονται στην ιστοσελίδα σας (στην αναζήτηση  ιατρών και όπου αλλού), οι ιατροί γενικής/οικογενειακής ιατρικής με την ισχύουσα νόμιμη ονομασία και την    αντίστοιχη μετάφραση στα αγγλικά (General Practitioner/Family Doctor) και όχι ως γενικοί ιατροί (όπως είναι η παλαιά ονομασία).

 

Κυρίως δε, όπως αφαιρέσετε άμεσα από τις καταχωρίσεις σας τουλάχιστον για την Κέρκυρα, όσους δεν έχουν την αντίστοιχη ειδικότητα, ώστε να μην παραπλανάται όποιος κάνει τη σχετική αναζήτηση. Σχετικές πληροφορίες για το ποιοι έχουν τον αντίστοιχο τίτλο ειδικότητας, μπορείτε να αντλήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του ιατρικού συλλόγου Κέρκυρας. (https://www.isk.gr/find-doctor/)

 

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματός μας η παρούσα επιδίδεται νόμιμα σε  αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, με γνωστοποίηση βάση των τρόπων που προβλέπονται από το Άρθρο 67 του νόμου 4689/2020

Για το ΔΣ της ένωσης Γενικών Οικογενειακών ιατρών Κέρκυρας

         Η πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

                                                             

   Ανθή Κούρκουλου                                          Φοίβος Κακαβίτσας

Ακριβές αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου