Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

προσοχή!! Πήγαν να κάνουν πραξικοματικά τη μετακίνηση γενικών ιατρών στο ΤΕΠ

Πήγαν να κάνουν πραξικοματικά τη μετακίνηση γενικών ιατρών στο ΤΕΠ
 
Στη σημερινή συνάντηση με τον κ.Κουρουμπλή ήταν σαφές από την πρώτη τοποθέτηση του προέδρου του επιστ. Συμβουλίου κ. Δραγανίγου ότι υπήρχε σχέδιο..
Ζήτησε λειτουργία των ΤΕΠ όπως παλιά!!! που είπε ότι λειτουργούσανε πολύ καλά με τους γενικούς ιατρούς..
(να σημειωθεί ότι όντως ο κ.Κουρουμπλής με τηλεφωνική επικοινωνία με ΔΥΠΕάρχες έλυσε 2-3 ζητηματάκια όπως μετακίνηση ενός φαρμακοποιού από Κοζάνη, προσπάθησε να μεταφέρει νεφρολόγο από Θεσσαλονίκη, ενώ έλυσε το πρόβλημα με έναν κωδικό για συντήρηση των μηχανημάτων της ΜΕΘ). Για αυτόν η μετακίνηση μας θα ηταν ενα αππλό τηλεφώνημα στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ...
Ήταν λοιπόν σχεδιασμένο να γίνει κάτι αντίστοιχο με τους γενικούς ιατρούς για το ΤΕΠ
Αφού τοποθετήθηκα ως αντιπρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ αναδεικνύοντας τις παραιτήσεις 3 παιδιάτρων, εξαιτίας των πιέσεων για μετακίνηση στο ΓΝ Κέρκυρας και ότι κατι αντίστοιχο προσπαθεί να γίνει με τους γενικούς γιατρούς, πήρε το λόγω από τη Χ/Κ κλινική ο κ.Χριστοδούλου.
Λίγο πολύ ζήτησε να μετακινηθούν οι γενικοί ιατροί του ΚΥ Αγ.Αθανασίου για τις ανάγκες των ΤΕΠ, επειδή λέει κάνουμε 2 εφημερίες μόνο το μήνα και είμαστε 19 γιατροί στο ΚΥ Αγ.Αθανασιού.
Τον διέκοψα λέγοντας του ότι είναι 6 χειρουργοί και κάνουν μόνο 5 ενεργείς εφημερίες το μήνα. Να σταματήσει τα ψέματα (με διέκοψε λέγοντας ότι οι αριθμοί του έχουν μεταφερθεί από τον διοικητή του ΓΝΚ) και αποκάλεσα το διοικητή ψεύτη και ότι πρέπει να σταματήσει αυτά τα παραμύθια. Ανέφερα ότι κάθε γενικός ιατρός κάνει στο ΚΥ όπως και οι χειρουργοί στο νοσοκομείο, 5 ενεργείς εφημερίες το μήνα.
Ο κ.Χριστοδούλου συνέχισε ακάθεκτος και του είπα ότι ζητήσανε στη θέση των βοηθών τους (ειδικευόμενων) στο ΤΕΠ, ειδικευμένους γενικούς γιατρούς…Του είπα ότι πρέπει να το καταλάβει ότι δεν έχει τη σούπερ ντούπερ εξειδίκευση και ότι εμείς δεν είμαστε υποειδικότητα τους.
Είμαστε ειδικότητα της ΠΦΥ αντίστοιχη με τη δική τους και ότι χωρίς τους γενικούς ιατρούς που μόνο στο ΚΥ Αγ. Αθανασίου εξυπηρετούν 2000 συνταγογραφήσεις το μήνα πέραν των 600+ περιστατικών, το νοσοκομείο Κέρκυρας θα είχε βουλιάξει..
Δε σταμάτησε όμως εκεί…
Όταν εκανε τις καταληκτικές δηλώσεις ο κ.Κουρουμπλής, ο κ.Χριστοδούλου τον διέκοψε ζητώντας να επαναφέρει την ΠΦΥ στα νοσοκομεία. Η απάντηση που πήρε από τον κ.Κουρουμπλή ήταν αρνητική, ενώ υπερθεμάτισα ότι τόσο καιρό τα νοσοκομεία έχουν κάνει αφαίμαξη της ΠΦΥ, ότι μόνο από το δικό μας ΚΥ γίνονται 5 αποσπάσεις γιατρών τη βδομάδα για επιτροπές πρωτοβάθμιες δευτεροβάθμιες κοκ..
 
Δε τελείωσε όμως εκεί..
Εκτός γραφείου ο α/α διευθυντής της Χ/Κ και εκπρόσωπος της ΕΓΕΣΥΚ στην ΟΕΝΓΕ, με ξαναέπιασε λέγοντας το ίδιο παραμύθι, του απάντησα λέγοντας ότι δε μπορεί να ζητάει μετακινήσεις ΓΙ, για τη θέση ειδικευομένων. Και εν τέλει δε μπορεί να ζητάει μετακινήσεις ώστε να κοιμάται το διευθυντικό team της χειρουργικής στο σπίτι με εφημερίες ετοιμότητας.
 
Για τη μεταφορά των γεγονότων
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ
και μέλος του προσωρινού ΔΣ του συλλόγου Γενικών Ιατρών
 
Φοίβος Κακαβίτσας

Εκλογές Σαββατο 26/9
Από το πρωι στις 8 (ωστε να ψηφίσουν και όσοι πάνε για εφημερία), μεχρι τις 14 το μεσημέρι
στα γραφεια του ΙΣΚερυρας
Ετοιμαστείτε για μαχη-Συσπειρωθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου