Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες μετακινήσεις γενικών ιατρών στο ΓΝ Κοζάνης.





Προς:   Διοίκηση 3ης ΥΠΕ
Κοιν:    Σύλλογος ΠΦΥ Δυτ.Μακεδονίας

Κέρκυρα 22/12/2015

Να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες μετακινήσεις γενικών ιατρών στο ΓΝ Κοζάνης.


Η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ με την πλήρη ανοχή του υπουργού υγείας χτύπησε. Ανακοίνωσε τις μετακινήσεις γενικών ιατρών από τα ΚΥ στο ΓΝ Κοζάνης εν μέσω εορτών.
Το νομικό πλαίσιο της μετακίνησης είναι όπως γνωστό πλήρως έωλο, καθώς οι μετακινήσεις γίνονται όχι σε οργανωμένο ΤΕΠ, αλλά στα επείγοντα της παθολογικής κλινικής. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε πρόδηλα με αντιποίηση ειδικότητας.
Πέραν αυτού υπάρχει πληθώρα νόμων που καταπατούνται με αυτές τις μετακινήσεις και που προφανώς οι προστάτες των εργαζομένων μέχρι τον προηγούμενο Ιανουάριο ξαφνικά λησμονήσανε…
Είναι προφανές ότι με λογικές ”να υπάρχει μια άσπρη μπλούζα στο χώρο των επειγόντων και ας είναι οποιαδήποτε”, δεν μπορεί να μιλάμε για δημόσια υγεία του 2015…
Είναι προφανές ότι σαν σύλλογος γενικών ιατρών Κέρκυρας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέρφους της Κοζάνης και θα βρεθούμε δίπλα τους σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασίσουν. Έχουμε βιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει παράνομη μετακίνηση και τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοιες εγκληματικές για τη δημόσια υγεία πρακτικές.

Ζητούμε άμεσες προσλήψεις μονίμων και επικουρικών ιατρών για τη στήριξη των νοσοκομείων και των επειγόντων των κλινικών και όχι πασαλείμματα με παράνομες μετακινήσεις.

Ζητούμε κάλυψη των επειγόντων των νοσοκομείων από τους γιατρούς των αντίστοιχων κλινικών και των οργανωμένων ΤΕΠ όπου αυτά υφίστανται από τις ειδικότητες που ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο για τα τμήματα επειγόντων του 2012 (το οποίο εσκεμμένα το υπουργείο και οι ΥΠΕ ξεχνάνε να αναφέρουν)

Δημόσιο συμφέρον είναι η στελέχωση των επειγόντων βάση των νόμων και όχι η καταπάτηση τους.

Δημόσιο συμφέρον είναι η στήριξη της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και όχι η διάλυση της με τέτοιες μετακινήσεις…


Το ΔΣ του συλλόγου γενικών Ιατρών Κέρκυρας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου