Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αποφάσεις εκτακτης ΓΣ 15/1/2016

Επιγραμματικα μεταφέρουμε τις αποφασεις της σημερινης έκτακτης γ.σ. για τους συναδερφους εκτος Κερκυρας

Α) Αρνηση σε καθε μετακινηση ακομα και στη λογική της διαλογης γιατι ειναι μονο προσχηματικη αφού με δεδομένες τις ελλείψεις θα γινεται συστηματικά αντιποίηση ειδικότητας.
Β) Συνενοηση με υπολοιπους συλλογους ΓΙ στους υπόλοιπους νομούς για κοινο αιτημα προς τις επιστ.και συνδικαλ. Ενωσεις ΓΙ για να παρουν επιτελους θεση και να κινηθουν νομικα εναντια σε οσα γινονται. Ταυτοχρονα απο κοινου αιτημα συναντησης με την πολιτικη ηγεσια του ΥΥΚΑ εκπροσωπων των ενωσεων μας ως πρωτοβαθμια σωματεια.
Γ) Μεταφορά σε ολους τους αρμοδίους και τοπική κοινωνία του γεγονότος ότι με εμβαλωματικές λυσεις δε λυνεται το πρόβλημα του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικο. Παράδειγμα ότι μετά από 4 χρόνια μετακινήσεων μονο μετά την αποχωρηση μας από το νοσοκομείο αναγκάστηκε το νοσοκομείο να προσλάβει παθολόγο για τα επείγοντα.
Να θυμηθούν τελος όλοι ότι με τη βία δε γινονται μετακινησεις και το πολύ προσφατο παρελθον εδειξε ότι η απόπειρα μετακίνησης παιδιάτρων από την ΠΦΥ στο νοσοκομείο, έφερε ακριβως τα αντίθετα αποτελέσματα με τις παραιτήσεις και των 3 παιδιάτρων των ΚΥ και την αποδυνάμωση της ΠΦΥ στην Κέρκυρα.
Δ) Εφόσον παραταύτα αποφασιστεί μεταφορά από την ΥΠΕ, παρότι είμαστε καθετα αντίθετοι με μετακινήσεις από την ΠΦυ στα νοσοκομεία, αυτη πρεπει να γινει α)όταν οι συναδερφοι του νοσοκομείου εξαντλήσει τα όρια εφημερευσης (δεν ειναι δυνατό καποιοι να πραγματοποιούν εφημερίες από το σπίτι και να ζητούν μετακινησεις των υπολοίπων),β) αφού προηγηθεί συνενωση των 2 παθολογικών γ) αφού εξαντληθούν οπως ορίζει ο νόμος εξαντληθούν τα όρια εφημερευσης των υπολοιπων συναφών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο. Σε μια τετοια περίπτωση οι μετακινήσεις θα πρεπει να γινουν από ειδικότητες της ΠΦΥ που λειπουν (Π.χ. εφόσον λειπουν παθολόγοι, πρεπει να μετακινηθούν παθολόγοι από την ΠΦΥ -υπάρχουν 5 στο ΠΕΔΥ και τα ΚΥ, εφόσον λειπουν χειρουργοί το ίδο - Υπάρχουν 2 στο ΠΕΔΥ, κοκ)


Με το που θα ερθει χαρτι πιθανό έγγραφο μετακίνησης σε μελη του συλλόγου μας, αποφασιστικε να  γινει
1) αρνηση μετακινησης
2) αμεση διακοπη συνταγογραφησης όλων των γενικών γιατρών επ αοριστο,
3) μυνηση στον υπεαρχη για παραβαση καθικοντος, εξωθηση εργαζομενου σε κινδυνο και α τιποιηση ειδικοτητας(οχι ασφαλιστικα), και ότι αλλο πουνε οι δικηγοροι
4) αποφασιστικε επισης να βγει εγγραφο που θα αναφερει ποιοι ενυπογραφα αρνουνται τη μετακινηση

Η σημερινη κινητοποιηση στο βορρα και στους ειδικευομενους στο νοσοκομειο ειχε συμμετοχη πανω απο 95'/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου