Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ενημερωση από τη σημερινή συναντηση με τις αρχές του νοσοκομείου


Η συναντηση οργανωθηκε μετά από καλεσμα της ΕΓΕΣΥΚ στο οποίο ανταποκρίθηκε η διοικηση του ΓΝ Κέρκυρας (άλλο που δεν ήθελε)
Εγινε ουσιαστικά κλήση να αναλάβουν οι γενικοί γιατροί τη διαλογή στα επείγοντα του νοσοκομείου, μετά τη στελέχωση που έγινε στην Παθολογική (όπου πλέον εφημερευουν ειδικευμένοι σε ενεργό εφημερία τόσο στον Όροφο αλλα και στα επείγοντα).

Ως συλλογος αναπτύξαμε τη παγια θέση μας ότι ως γιατροί αμιγώς ΠΦΥ δεν έχουμε θεση στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα για τη διαλογή θεσαμε ότι θα μπορούσαμε να μη θεσουμε κολλύμα σε όποιον συναδερφο θελήσει μόνος του και αναλλαμβάνοντας τις ευθύνες του να πάει,, εφόσον τηρηθούν οι ακόλουθες προυποθέσεις

1) Συνεχή παρουσία σε ενεργό εφημερία τόσο παθολόγου, όσο και χειρουργού στα επειγοντα
2) Στελέχωση του triage με τουλάχιστον 2 γενικούς γιατρούς και νοσηλευτη, (καθώς θα βλέπουν μεγαλύτερο όγκο περιστατικών από όσο θα βλέπουν τουλάχιστον 4 γιατροί και 2 νοσηλευτές στα επείγοντα).
3) Μικτή εφημερευση καθώς σκοπός είναι να αποσυμφορηθεί ο μεγάλος όγκος εργασίας αλλα και δεν υπάρχουν δυνατότητες ρεπό μετά από ενεργό εφημερία (καθώς ήδη τα χωρια με τις απανωτές μετακινήσεις έχουν παει σχεδόν όλα ανά 2 εβδομάδες και κάποια ανα μηνα).
4) Τι θα γίνει σε περίπτωση που στο μέλλον λειψουν (λογω ληξης θητειας, συνταξιοδοτήσεων κοκ) οι εφημερευοντες εντός του ΤΕΠ..
5) ότι επί του παρόντως δεν υπάρχει δυνατότητα τέτοιας εφημερευσης καθώς στα 2 ΚΥ πραγματοποιούν όλοι 7 εφημερίες (εδω υπήρξε η τραγικη απαίτηση για 8η εφημερία, αλλά και η απάντηση ότι αυτό δε θαγίνει ποτέ όσο καποιοι στο νοσοκομείο στις κλινικές που βρίσκονται σε δυσκολία, συνεχίζουν να εφημερευουν από το σπίτι τους ή καθόλου)
6) ότι εφόσον υπάρχουν λεφτά για τέτοια εφημερυεση γιατί να μη δωθούν για τις εφημερίες στο ΠΕΔΥ της πόλης, ωστε να υπαρξη ουσιαστική ανακούφιση στην παροχή ΠΦΥ στην πόλη.
7) Οτι τιποτα από όλα αυτά δε προκειται να γίνει εφόσον οι μετακινήσεις δεν είναι μόνο εθελοντικές. Εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εντολή μετακίνησης από παραπάνω (όπως σαφώς υπαινηχθει ο διοικητής), ξερουμε ήδη την απάντηση. Την εχουμε δώσει και προ έτους κατά την αποχώρηση μας όταν αρνηθήκαμε επαναλλαμβανόμενα εντέλλεσθαι. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σαφές ότι θα εφαρμόσουμε όλες τις αποφάσεις μας για πάγωμα καθε τακτικής εργασίας στα ΚΥ και πάγωμα όλων των μετακινήσεων (Αεροδρόμιο, ΠΙΚΠΑ, Α'βαθμιες επιτροπές, Διαβητολογικό κοκ).
Υ.Γ. στο επόμενο ΔΣ του συλλόγου μας θα σχολιαστούν και θα εκτιμηθούν οι στάσεις -θετικές ή αρνητικές- των παρευρισκομένων (όπως του Παθολόγου διευθυντη του ΚΥ Αγ.Μαρκου που έδωσε επανειλλημένα το ελεύθερο για τις μετακινήσεις από το δικό του ΚΥ καθώς και άλλων εμπλεκομένων (διευθυντη ιατρικής υπηρεσίας, δειυθυντη του ΠΕΔΥ της πόλης της Κέρκυρας, του διευθ.επιστ.συμβουλίου του νοσοκομείου, τους παρόντες χειρουργικού τομέα΄, όπως και του υγειας της περιφέρειας Ιονίων και διευθυντη οφθαλμολογικής καθώς και της ΕΓΕΣΥΚ).

Για την μεταφορά των γεγονότων
Ο Πρόεδρος του συλλόγου
Φοίβος Κακαβίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου